nieuws & activiteiten

Pagina 1 van 12  > >>

23 december 2019

10 oktober 2019

 

Op donderdag 10 oktober (Werelddag Geestelijke Gezondheid) ging in het Medisch Centrum St.-Jozef de officiële inhuldiging door van de ‘Babbelbank’. Een bank om op te zitten en contact te maken, te babbelen, een warme plek.

Dit initiatief kwam tot leven naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Het zijn 10 dagen waarop we extra willen stilstaan bij het belang Geestelijke Gezondheid en goede veerkracht. Psychische kwetsbaarheid bevindt zich helaas nog vaak in een taboesfeer. Dit taboe beïnvloedt het leven van mensen met een psychisch lijden en dat van hun naasten. Het heeft invloed op hun herstel, hun terugval, hun welbevinden en hun zelfstigma. Als samenleving moeten we ons hiervan bewust zijn.

We weten dat patiëntenparticipatie en familiebetrokkenheid essentieel zijn om het persoonlijk zorg- en herstelproces te ondersteunen. Maar even belangrijk, en soms zelfs belangrijker, is de nood aan maatschappelijke participatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Participeren in de brede en volwaardige zin, net als alle burgers, zonder daarbij de persoonlijke kwetsbaarheden te hoeven verstoppen.

 

4 oktober 2019

10-daagse Geestelijke Gezondheid (1 - 10 oktober)

  

 

3 oktober 2019

Het jaarverslag 2018 is nu beschikbaar op onze website.

12 september 2019

Maak 'goed in je vel zitten' en 'psychische kwetsbaarheid' bespreekbaar.

Boost je veerkracht van 1 tot 10 oktober!

Ervaringsdeskundigen in het Medisch Centrum St.-Jozef : To do or not to do? That’s no question!

Medisch Centrum Sint-Jozef en ZOPP vzw Limburg nodigen jullie van harte uit op de informatiemarkt in het kader van ‘Zelfhulpvriendelijk Ziekenhuis’. Deze 6de editie kadert in de Week van de Geestelijke Gezondheid en gaat door op donderdag 10 oktober 2019, Werelddag Geestelijke Gezondheid.

 

 

22 augustus 2019

Maak 'goed in je vel zitten' en 'psychische kwetsbaarheid' bespreekbaar.

1 juli 2019

Woensdag  26 juni werd het klimrek officieel ingehuldigd in aanwezigheid van een delegatie van de Rotary Club Bilzen Alden Biesen, de directie en medewerkers van het Medisch Centrum St.-Jozef en een aantal opgenomen (groot)ouders met hun (klein)kinderen.

 

29 mei 2019

Donderdag 6 juni 2019

Elke dag zijn onze zorgverleners in de weer om goede en veilige zorg te bieden.

Op donderdag 6 juni 2019, de internationale ‘What Matters to You’-dag, willen we onze zorgverstrekkers (samen met hun team) stimuleren om, meer nog dan anders, aandacht te hebben voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor een zorgvrager, zijn/haar familie en omgeving.

 

9 mei 2019

Het Medisch Centrum St.-Jozef organiseert al enkele jaren de ‘Dag van de medewerker’ om iedere medewerker expliciet te bedanken voor zijn of haar betrokken inzet. De dag van onze medewerkers vieren we traditioneel steeds rond 12 mei, verjaardag van Florence Nightingale, de internationale dag van de verpleging.

 

29 april 2019

Op woensdag 15 mei 2019 nodigen ZOPP vzw Limburg en het Medisch Centrum St.-Jozef jullie van harte uit op de vijfde editie van de informatiemarkt in het kader van “Zelfhulpvriendelijk Ziekenhuis”. Naast patiënten, familie en medewerkers stellen we deze editie een tweede keer open voor opleidingsinstellingen, eerstelijnszorgverleners en geïnteresseerden.

Nieuws & Activiteiten