nieuws & activiteiten

Pagina 1 van 16  > >>

24 december 2020

 

Beste medewerkers,  

Beste patiënten en bewoners,

Beste familie en vrienden,

  

Geen kerst met de familie, geen kerstbezoekje bij de buren, geen nieuwjaarsfeest met vrienden, geen nieuwjaarswensen bij oma, opa, peters en meters …. 

Kerst en nieuwjaar vieren we dit jaar enkel in onze eigen bubbel.

 

Dat is erg lastig ! Voor u en voor ons allemaal.  

We hunkeren er heel erg naar om elkaar weer te kunnen zien en vast te pakken. 

Maar om dit hopelijk in de zomer weer te kunnen doen, moeten we nu ALLEMAAL volhouden.  Want als enkelen van ons zich niet houden aan de maatregelen, dan staat de deur voor het virus voor ons allemaal weer open.  Dat wil niemand! 

We hebben tot nog toe allemaal héél véél inspanning gedaan.  En het lukt  !  Onze patiënten, bewoners en medewerkers kunnen op onze campus veilig verblijven en werken.   Bovendien is er licht in de tunnel:  het vaccin en de zomer zijn op komst ! 

18 december 2020

Een plek vol troost, hoop en verbondenheid voor al wie tijdens, en ook lang na de coronacrisis, troost wil geven of vinden. Of zelfs letterlijk troost wil planten. Want kenmerkend voor de troostplek zijn de bloemen. Bloembollen vol belofte voor een nieuw begin en energie. Corona bracht een hele schok teweeg, ook in ons ziekenhuis. Veel mensen worstelen met gemis, verlies en afscheid. Het sociale leven van velen werd ontwricht.

16 november 2020

16 tot en met 22 november 2020: seniorenweek

 

3 november 2020

Ons therapeutisch programma houdt rekening met de corona veiligheidsmaatregelen.

23 oktober 2020

In het kader van de toenemende besmettingsgraad bij de bevolking en de evolutie van de covid-19 epidemie werd de bezoekregeling in het Medisch Centrum St.-Jozef aangepast. Voortaan worden slechts TWEE VASTE bezoekers per patiënt of bewoner toegelaten.

10 oktober 2020

Wensvlaggetjes kleuren Medisch Centrum St.-Jozef tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

9 oktober 2020

Spreuken in het straatbeeld vragen aandacht voor Geestelijke Gezondheid

2 oktober 2020

Tussen 1 en 10 oktober zetten we samen het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Dit jaar staan (online) ontmoeting en verbinding centraal. Steun van anderen is immers één van de belangrijkste hulpbronnen voor mensen wanneer de veerkracht in het gedrang komt. En laat het nu net veerkracht zijn dat we dit jaar door het coronavirus meer dan ooit overal nodig hebben.

Net zoals vorig jaar worden in het ziekenhuis een aantal acties opgezet om de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in de kijker te plaatsen.

 

11 september 2020

Het jaarverslag 2019 dat in het teken staat van 'patiëntenparticipatie' is nu beschikbaar. 

5 augustus 2020

Zon in overvloed, verzorg jezelf en anderen goed!

Nieuws & Activiteiten