nieuws & activiteiten

Pagina 1 van 17  > >>

6 april 2021

Op 14 december 2010 werd de vzw HospiLim opgericht, nu bestaande uit, de 6 Limburgse algemene en categorale ziekenhuizen en de 4 psychiatrische centra, namelijk het Algemeen Ziekenhuis Vesalius, Jessa Ziekenhuis, Noorderhart, Sint-Trudo ziekenhuis, Sint-Franciscusziekenhuis, Ziekenhuis Oost-Limburg, Medisch Centrum St.-Jozef Bilzen, Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum, Psychiatrisch Centrum Asster, Kinderpsychiatrisch Centrum Genk.

Hospilim heeft een vacature voor een manager.

2 april 2021

 

Deze week stond autisme in de picture en zeker vandaag op 2 april 'Wereld Autisme Dag'.

De jongvolwassenen van zorgeenheid A6 (ASS) hebben aan 'wild breien' gedaan, in teken van het omarmen van hun autisme.  Het prachtige resultaat kan je aan zorgeenheid A6 bewonderen.

Dank aan allen die ons een overvloed aan breigaren hebben bezorgd!

Daarnaast hebben onze jongvolwassenen meegedaan met het initiatief “KEIvoorAutisme”. Ze gaven een KEI aan diegene die voor hun KEI bijzonder is! En ja, ook het team van zorgeenheid A6 kreeg enkele keien. 

Op naar meer bewustwording rond Autisme! World Autism Awareness Day

 

25 maart 2021

In het kader van de huidige evoluties rond de coronabesmettingen in de maatschappij en op basis van de beslissingen van het Overlegcomité van 24 maart, worden de regelingen rond het bezoek in het Medisch Centrum St.-Jozef verstrengd.

24 maart 2021

Bekijk en beluister hier het nummer ‘Ik hou van u’!! 

Graag laten we jullie meegenieten van de muzikale impressies ter gelegenheid van Veerkrachtig Verbinden: Dag van de Zorg 2021.

Klein ensemble, groot gebaar!

Van harte dank aan de Verenigde Vrienden van Munsterbilzen (harmonie) die met glans en glorie op onze vraag zijn ingegaan en hun eigen arrangement doorheen heel het ziekenhuis lieten weerklinken.

Omwille van Covid-19 kon niet heel de harmonie aantreden en mochten we rekenen op een kleine samenstelling van de Verenigde Vrienden van Munsterbilzen. 

Van harte aangeboden aan al onze medewerkers!

 

11 maart 2021

'Aaniedereen die zorgt...ik hou van u'!

Op zondag 21 maart 2021 is het Dag van de Zorg, een feestdag voor de mensen van de zorg.
Alle professionele zorgverleners maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers worden die dag ‘in de kijker’ gezet met de campagne ‘Aan iedereen die zorgt…ik hou van u’!

In onze organisatie bekijken we dit iets ruimer en daarom nemen we het thema mee op onder het jaarthema ‘Veerkrachtig verbinden’

We hebben in ons ziekenhuis een eigen creatie gemaakt op het alom bekende nummer van Stijn Meuris ‘Ik hou van u’!

 

9 maart 2021

Op woensdag 10 maart, van 6 tot 8 uur, is het Medisch Centrum St.-Jozef tijdelijk niet bereikbaar via het vaste nummer.

 

27 februari 2021

 

Bedankt voor alles wat je doet en voor wie je bent!

22 januari 2021

Wij willen u eraan herinneren dat er nog steeds een beperking op het bezoek van kracht is. 

24 december 2020

 

Beste medewerkers,  

Beste patiënten en bewoners,

Beste familie en vrienden,

  

Geen kerst met de familie, geen kerstbezoekje bij de buren, geen nieuwjaarsfeest met vrienden, geen nieuwjaarswensen bij oma, opa, peters en meters …. 

Kerst en nieuwjaar vieren we dit jaar enkel in onze eigen bubbel.

 

Dat is erg lastig ! Voor u en voor ons allemaal.  

We hunkeren er heel erg naar om elkaar weer te kunnen zien en vast te pakken. 

Maar om dit hopelijk in de zomer weer te kunnen doen, moeten we nu ALLEMAAL volhouden.  Want als enkelen van ons zich niet houden aan de maatregelen, dan staat de deur voor het virus voor ons allemaal weer open.  Dat wil niemand! 

We hebben tot nog toe allemaal héél véél inspanning gedaan.  En het lukt  !  Onze patiënten, bewoners en medewerkers kunnen op onze campus veilig verblijven en werken.   Bovendien is er licht in de tunnel:  het vaccin en de zomer zijn op komst ! 

Nieuws & Activiteiten