nieuws & activiteiten

Pagina 1 van 11  > >>

12 september 2019

Maak 'goed in je vel zitten' en 'psychische kwetsbaarheid' bespreekbaar.

Boost je veerkracht van 1 tot 10 oktober!

Ervaringsdeskundigen in het Medisch Centrum St.-Jozef : To do or not to do? That’s no question!

Medisch Centrum Sint-Jozef en ZOPP vzw Limburg nodigen jullie van harte uit op de informatiemarkt in het kader van ‘Zelfhulpvriendelijk Ziekenhuis’. Deze 6de editie kadert in de Week van de Geestelijke Gezondheid en gaat door op donderdag 10 oktober 2019, Werelddag Geestelijke Gezondheid.

 

 

22 augustus 2019

Maak 'goed in je vel zitten' en 'psychische kwetsbaarheid' bespreekbaar.

1 juli 2019

Woensdag  26 juni werd het klimrek officieel ingehuldigd in aanwezigheid van een delegatie van de Rotary Club Bilzen Alden Biesen, de directie en medewerkers van het Medisch Centrum St.-Jozef en een aantal opgenomen (groot)ouders met hun (klein)kinderen.

 

29 mei 2019

Donderdag 6 juni 2019

Elke dag zijn onze zorgverleners in de weer om goede en veilige zorg te bieden.

Op donderdag 6 juni 2019, de internationale ‘What Matters to You’-dag, willen we onze zorgverstrekkers (samen met hun team) stimuleren om, meer nog dan anders, aandacht te hebben voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor een zorgvrager, zijn/haar familie en omgeving.

 

9 mei 2019

Het Medisch Centrum St.-Jozef organiseert al enkele jaren de ‘Dag van de medewerker’ om iedere medewerker expliciet te bedanken voor zijn of haar betrokken inzet. De dag van onze medewerkers vieren we traditioneel steeds rond 12 mei, verjaardag van Florence Nightingale, de internationale dag van de verpleging.

 

29 april 2019

Op woensdag 15 mei 2019 nodigen ZOPP vzw Limburg en het Medisch Centrum St.-Jozef jullie van harte uit op de vijfde editie van de informatiemarkt in het kader van “Zelfhulpvriendelijk Ziekenhuis”. Naast patiënten, familie en medewerkers stellen we deze editie een tweede keer open voor opleidingsinstellingen, eerstelijnszorgverleners en geïnteresseerden.

9 april 2019

 

 

 Vorige week was het extra spannend op A6

Ja,  ‘het anders zijn en doen’ was voor velen een les

Van 01 tot 05 april, zetten we namelijk autisme in de kijker

En het maakte onze jongvolwassenen op vele vlakken rijker

 Rijker bijvoorbeeld op het gebied van sociaal contact

En dat betekent voor de meesten van hen toch wel wat

 Rijker ook in het selecteren van wat belangrijk is

Dat is op zich al een opmerkelijke gebeurtenis

 Rijker bovendien op het behouden van wat overzicht

En dat is iets wat voor hun zeker niet zo eenvoudig ligt

 Elke dag viel er hier of daar wel iets speciaal te beleven

Gelukkig waren ze dat ‘speciaal zijn’ al wat gewoon in hun leven

Een luxe-ontbijt proeven, lasagna maken of met het team sporten

Ze mochten zich helemaal op ‘het onbekende’ storten

 

 

 

 

2 april 2019

De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day), een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Deze dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is.

Zorgeenheid A6 organiseert rond deze dag de Autismeweek: de ganse week worden er activiteiten georganiseerd voor en door jongvolwassenen met Autisme.

18 maart 2019

  

 

De ‘Dag van de Zorg’ heeft mensen in beweging gezet. Wij wensen al onze 1000 bezoekers van harte te bedanken voor hun interesse in onze organisatie. Ook dank aan onze medewerkers voor hun professionele en warme inzet!

 

5 maart 2019

 

Op de 'Dag van de Zorg' kan je in een interactieve tocht, doorheen verschillende levensfases en breinkamers, kennis maken met diverse aspecten van het menselijk brein, zijn psychische kwetsbaarheden maar vooral ook ‘krachten’.

https://www.dagvandezorg.be/deelnemers/medisch-centrum-st-jozef-566/

 

Nieuws & Activiteiten