nieuws & activiteiten

Tinder bij Noolim

28 november 2018

Munsterbilzen 28 november 2018

Op 26 en 27 november vierde het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Oost-Limburg (NOOLIM), in het Medisch Centrum St.-Jozef in Munsterbilzen haar 5-jarig bestaan.

Deze feestelijke gebeurtenis werd gevierd onder de vorm van een congres ‘Tinder bij NOOLIM’.

Tijdens de twee Tinderdagen mocht Noolim meer dan 220 geïnteresseerde hulpverleners verwelkomen op één van de 42 aangeboden workshops! 

 

Foto: Cindy Monard: Algemeen directeur Medisch Centrum Sint Jozef – Johan Sijm: Netwerkcoördinator Noolim

Noolim - het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Oost-Limburg - is een partnerschap van diverse voorzieningen en diensten binnen en buiten de Geestelijke Gezondheidszorg. De partners wensen de zorg voor volwassen psychiatrische patiënten meer en meer in de thuissituatie aan te bieden en dit in samenwerking met de huisartsen en de diensten binnen de eerstelijn.
Centraal in de vermaatschappelijking van zorg staat de herstelgerichte benadering, waarbij de patiënt de regie over zijn zorgtraject terug in eigen handen krijgt.

Hulpverleners en ervaringswerkers, uit de zorg- en welzijnssector, konden tijdens de twee Tinderdagen gaan daten in workshops die door de organisaties van het netwerk zelf werden verzorgd. De netwerkpartners lieten in de workshops zien waar ze trots op zijn , wat hen drijft. Het waren leuke en leerzame ontmoetingen die de samenwerking in het netwerk zeker gaan versterken.

En we kijken ook vooruit. NOOLIM zal bouwen aan een nieuw GGZ-landschap in Oost-Limburg.
We willen evolueren naar een zorgsysteem, waarin zowel de cliënten, als de samenwerkende hulpverleners centraal staan.

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20181128_03993788/tinder-bij-noolim

Nieuws & Activiteiten