nieuws & activiteiten

Medisch Centrum Sint-Jozef houdt informatiemarkt!

21 november 2018

Bron: HBVL 19.11.2018 12.19 uur

BILZEN – Op woensdag 14 november organiseerde Medisch Centrum Sint-Jozef samen met ZOPP Limburg voor de vierde keer een informatiemarkt van patiëntenverenigingen voor patiënten, familieleden, eerstelijnswerkers, studenten en de medewerkers van het ziekenhuis. Op de informatiemarkt waren er zo’n honderdtal aanwezigen.

Patiëntenverenigingen in de geestelijke gezondheidszorg konden opnieuw hun werking kenbaar maken door middel van een stand. Tijdens deze editie waren er een twaalftal verenigingen aanwezig. In het kader van de samenwerking die het ziekenhuis heeft afgesloten met de verschillende verenigingen, hebben de verenigingen Al-Anon en Ups & Downs vzw zich voorgesteld aan de hand van een korte PowerPointpresentatie. Verder was er speciale aandacht voor de groep ervaringsdeskundigen die actief zijn in het ziekenhuis en wat zij voor de patiënten kunnen betekenen.

Volgende Limburgse verenigingen waren aanwezig tijdens deze informatiemarkt:

(AA) Anonieme Alcoholisten (ondersteunen en begeleiden alcoholafhankelijke personen), het Aanloophuis (een aanspreekpunt voor patiënten die met vragen zitten of nood hebben aan psychosociale ondersteuning), Actief WW (voor weduwen en weduwnaars), Al-Anon (vereniging voor partners en familieleden van een alcoholafhankelijke persoon), Herstelacademie Limburg (voorziet een vormingsaanbod rond diverse thema’s die te maken hebben met je psychisch herstel), het Inloophuis (begeleiden iedereen die geconfronteerd wordt met psychische klachten), LEF (Limburgs Ervaringsdeskundigen Forum), PASS Hasselt (voor (jong)volwassenen met autisme, SIMILES (vereniging voor familieleden van psychische kwetsbare mensen), SOS Nuchterheid (ondersteunen en begeleiden alcoholafhankelijke personen), Uilenspiegel vzw (voor personen met een psychische kwetsbaarheid), en ten slotte Ups & Downs vzw (voor personen met een manisch-depressieve (bipolaire) stoornis of frequente en langdurige depressies).

Deze editie stond in het teken om de patiëntenverenigingen meer bekend te maken bij het grote publiek. Doordat patiëntenverenigingen tot op heden nog erg onbekend zijn bij studenten en professionals, werden deze twee groepen uitgenodigd om de informatiemarkt te komen bezoeken. Beide partijen konden op deze manier elkaar een eerste keer leren kennen. Bij de studenten nodigden wij maatschappelijk werkers en verpleegkundigen uit, en bij de professionals vooral eerstelijnswerkers zoals huisartsen, psychologen en thuisverpleegkundigen, ….

De volgende informatiemarkt vindt plaats op woensdag 15 mei 2019. Het Medisch Centrum Sint-Jozef en ZOPP Limburg willen alle vrijwilligers van de verenigingen bedanken voor het bemannen van hun stand en het informeren van patiënten.

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20181119_03960720/medisch-centrum-sint-jozef-houdt-informatiemarkt

Nieuws & Activiteiten