nieuws & activiteiten

Nieuw ggz-beleid kinderen en jongeren

12 juni 2015

Op 30 maart 2015 werd de ‘Gids naar een nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren’ door de IMC Volksgezondheid goedgekeurd.

 

De ‘Gids naar een nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren’ die op 30 maart 2015 door de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid werd ondertekend is beschikbaar.

Netwerking vormt het organisatorisch uitgangspunt van dit nieuwe beleid. Met deze brief wil de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid alle lokale partners alvast sensibiliseren om netwerking te initiëren of verder te ontplooien. Hoofdstuk 3.3. schetst een model voor de lokale implementatie van netwerking a.d.h.v. een aantal fasen en vormt hierbij een leidraad. De bepaling van de geografische gebiedsomschrijving van ieder netwerk gebeurt op basis van de richtlijnen weergegeven in hoofdstuk 3.1.2. met als doel het volledige Belgische grondgebied te omvatten. We beogen dat de werkingsgebieden van de verschillende netwerken samenvallen met de provinciegrenzen. We rekenen er daarnaast op dat de netwerken reeds afstemmen met betrekking tot de organisatie van de netwerkcoördinatie en afstemmen met bestaande overlegfora inzake geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren en inzake jeugdhulp. In de nabije toekomst zullen alle bevoegde overheden nadere toelichting geven over hun concrete planning en prioriteiten betreffende het nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren.

http://www.vvi.be/objects/Bijlagen/Bijlage%202%20Expres%202015%2014%20Gids%20nieuw%20ggbeleid%20KJ.pdf

Bron: Zorgnet Vlaanderen

Nieuws & Activiteiten