nieuws & activiteiten

MC Sint-Jozef organiseert informatiemarkt voor patiënten

23 mei 2018

Het Belang van Limburg

Volgende patiëntenverenigingen waren aanwezig:

SOS Nuchterheid en (AA) Anonieme Alcoholisten (ondersteunen en begeleiden alcoholverslaafden), , PASS Hasselt (voor (jong)volwassenen met autisme), Alzheimer Liga Vlaanderen (van en voor familieleden van personen met dementie), Actief WW (voor weduwen en weduwnaars), Ups & Downs vzw (voor personen met een manisch-depressieve (bipolaire) stoornis of frequente en langdurige depressies), ANBN (ondersteunen mensen met anorexia nervosa - boulimia nervosa), het Aanloophuis (een aanspreekpunt voor patiënten die met vragen zitten of nood hebben aan psychosociale ondersteuning), het Inloophuis (begeleiden iedereen die geconfronteerd wordt met psychische klachten) en ten slotte Uilenspiegel vzw (voor personen met een psychische kwetsbaarheid).

Daarnaast werd het concept stakeholdersoverleg, dat werd opgestart in het Medisch Centrum Sint-Jozef, toegelicht door ZOPP Limburg. Het stakeholdersoverleg is een overlegorgaan waar de verschillende interne en externe stakeholders zoals ziekenhuismedewerkers, het OCMW en patiëntenvertegenwoordigers mee participeren omtrent het beleid van het ziekenhuis. ZOPP Limburg brengt de verschillende patiëntenvertegenwoordigers samen binnen een klankbordgroep waarbij het patiëntenperspectief omtrent het ziekenhuisbeleid wordt besproken. Het doel hiervan is om de stem van de patiënt meer inspraak te geven in het beleid van de organisatie.

De volgende informatiemarkt vindt plaats op woensdag 14 november 2018. Het Medisch Centrum Sint-Jozef en ZOPP Limburg willen alle vrijwilligers van de verenigingen bedanken voor het bemannen van hun stand en het informeren van patiënten.

Nieuws & Activiteiten