nieuws & activiteiten

Informatiemarkt 16 mei 2018

9 mei 2018

Zelfhulpgroepen laten jou kennis maken met hun aanbod en werking


Op woensdag 16 mei 2018 nodigen ZOPP Limburg en het Medisch Centrum St.-Jozef u van harte uit op de derde editie van de informatiemarkt in het kader van “Zelfhulpvriendelijk ziekenhuis”. Tijdens deze avondeditie (van 18.00 uur tot 20.30 uur) stellen een aantal verenigingen zich concreet voor in een korte presentatie en voorzien wij in het ziekenhuis eveneens een marktje waar patiëntenverenigingen hun werking en doelstellingen kunnen toelichten.

De medewerkers van ZOPP Limburg delen hun succesverhaal rond de concrete werking van het ‘Zelfhulpvriendelijk ziekenhuis’ binnen het Medisch Centrum Sint Jozef
Verder schetsen ze de belangrijke plaats van de zelfhulpverenigingen binnen het stakeholdersoverleg. Dit stakeholdersoverleg nam een aanvang op 27 april 2018 binnen het Medisch Centrum Sint Jozef.

“Zelfhulpvriendelijk ziekenhuis” is een uniek gegeven in Vlaanderen en werd voor het eerst op grote schaal geïntroduceerd in de Limburgse ziekenhuizen. Het is een manier om tegelijkertijd patiëntenverenigingen meer bekendheid te geven bij het grote publiek, nieuwe leden en deelnemers te werven, professionelen aan te zetten om door te verwijzen naar verenigingen en verenigingen te betrekken bij de zorg in de ziekenhuizen. De vereniging gaat daarbij een samenwerkingsakkoord aan met één of meerdere Limburgse psychiatrische ziekenhuizen en stelt voor hoe zij wil samenwerken naargelang wat voor hun vereniging haalbaar is.

 

Bijlage:

http://mc-st-jozef.diamediaminds.net/uploads/images/marleen/uitnodiging_16_05_2018%20(1).pdf

Nieuws & Activiteiten