Mensen met psychische klachten krijgen bij ons alle ruimte om beter te worden
Familie en omgeving van de patiënt spelen een belangrijke rol in het zorgproces
Uw patiënt heeft nood aan professionele hulp. Hoe kunnen wij u helpen?
Geestdriftige, toegewijde professionals en vrijwilligers: dat zoeken wij!

Nieuws & Activiteiten

Medisch Centrum St.-Jozef wint Lean Award 2023

21 maart 2023

Op 17 maart 2023 mocht het Medisch Centrum St.-Jozef de Lean Award van de vakjury van de VZW Zorgondersteuning in ontvangst nemen voor het project ‘Eten op je bord, kijken wat er schort’.

Het MCSJ was het enige ziekenhuis dat met twee projecten genomineerd was voor deze prijs. Het project van Kristel Vrijens, Hilde Nullens en Frédéric Baerten ‘Visualisatie van een opnamedag’, dingde immers ook mee naar de award.

De projecten zijn het resultaat van de interne opleiding ‘Lean Expert in Zorg en Welzijn’ die in 2022 in ons ziekenhuis georganiseerd werd. Uit de eindwerken van de 8 afgestudeerden werden er 2 weerhouden voor de wedstrijd.

Het winnende project gaat over het vermijden van voedselverspilling in ons ziekenhuis. In een tijd waar duurzaamheid, energiebewustzijn, besparingen en het tegengaan van verspillingen de actualiteit kleuren, moeten ook wij kijken hoe wij ons steentje kunnen bijdragen. Via bevragingen, analyses en een rondetafeloverleg werden een aantal actiepunten gedestilleerd om de afval terug te dringen en dit met medewerking van patiënten, voedingsteam en medewerkers van de zorgeenheden. Enkel doordat iedereen in de schakel zijn verantwoordelijkheid opneemt, kan dit traject slagen.

 

De publieksprijs ging naar Jana De Meyere van GGZ Philippus Neri Meetjesland met haar project over de verhoging van de cliëntenparticipatie.

Onze bijzondere dank gaat uit naar alle personen die meegewerkt hebben aan de projecten, het voedingsteam, Olivier voor de begeleidende filmpjes en de organisatie van Zorgondersteuning vzw.