nieuws & activiteiten

Eredoctoraat UHasselt voor professor dokter Dirk De Wachter

25 mei 2022

Opvallend nieuws van UHasselt. De universiteit heeft dit jaar haar eredoctoraten uitgereikt  aan wetenschappers die de mens centraal stellen en welzijn bevorderen.

Op 24 mei 2022 werden psychiater Dirk De Wachter, filosofe Annemarie Mol, econoom Christian Grönroos en sociologe Stella Nkomo de nieuwe eredoctoren van Universiteit Hasselt.

De raad van bestuur, de directie en de medewerkers van het Medisch Centrum St.- Jozef wensen professor dokter Dirk De Wachter, tevens lid van de raad van bestuur van onze organisatie, van harte te feliciteren met dit eredoctoraat en danken hem voor het baanbrekend werk dat hij verricht voor de Geestelijke Gezondheidszorg en het mentaal welbevinden van ons allen!!

 

“Met dit instellingseredoctoraat willen we Dirk De Wachter eren voor zijn rijke carrière en de manier waarop hij ‘kindness’ uitdraagt. Hij is een ambassadeur van mentale veerkracht en breekt een noodzakelijke lans voor engagement, verbondenheid en gemeenschapszin”, zegt Bernard Vanheusden, promotor van dit eredoctoraat.

 

De Universiteit Hasselt heeft voor haar 49ste verjaardag ook een speciale erkenning uitgereikt aan het project TeGek!?.

 

“Met deze erkenning wil UHasselt het werk van Te Gek!? verder onder de aandacht brengen en spreken we onze grote waardering uit voor de manier waarop het initiatief mentale gezondheid bij jongeren bespreekbaar maakt en ogen opent”, zegt rector Bernard Vanheusden”.

Nieuws & Activiteiten