nieuws & activiteiten

Medisch Centrum St.-Jozef kleurt roze op Blue Monday

17 januari 2022

Wij steunen op deze dag ‘al onze collega’s’ die door een vorm van kanker worden getroffen en wensen hen veel sterkte!!

 

 

17 januari is het Blue Monday, ook wel bekend als de meest sombere dag van het jaar. Pink Ribbon wil deze dag graag een roze toets geven en omdopen tot een dag van hoop, steun en sensibilisering over borstkanker op de werkvloer. Deze Pink Monday staat volledig in het teken van preventie, (vroegtijdige) opsporing van borstkanker en de steun aan (ex-)patiënten.

Zestien jaar geleden bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnal de term ‘Blue Monday’ om te verwijzen naar een dag die volgens hem de meest deprimerende dag van het jaar is. Een maandag waarop het merendeel van de bevolking zich treurig en neerslachtig voelt, omdat het vroeg donker wordt, de feestdagen achter ons liggen en er niet meteen nieuwe vakanties in het verschiet liggen. Pink Ribbon wil daar graag iets aan veranderen! Hun missie is dan ook om de meest sombere dag van het jaar om te dopen tot een dag van hoop, steun en sensibilisering over borstkanker. Zo maken zij van Blue Monday, een Pink Monday!

Door in te zetten op voldoende beweging tijdens de kantooruren, het ophangen van posters over de alarmsignalen van borstkanker en simpelweg te tonen dat je een luisterend oor wil bieden, willen we er samen voor zorgen dat minder vrouwen (en mannen) door de ziekte getroffen worden.

 

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20220118_94312354

 

 

Nieuws & Activiteiten