nieuws & activiteiten

Campagne ‘Elke stap zet je samen’

2 november 2021

Campagne ‘Elke stap zet je samen’ dankzij Patiënt Empowerment

 

Het Medisch Centrum St.-Jozef neemt deel aan de campagne ‘Elke stap zet je samen’ die vanaf 27 oktober op initiatief van de vzw Patient Empowerment loopt in de Vlaamse zorgsector. Zowel zorgorganisaties in de ziekenhuissector, de geestelijke gezondheidszorg als de eerste lijn nemen deel. Als Medisch Centrum St.-Jozef ondersteunen we enthousiast de verbindende boodschap van de campagne en komen we samen tot de beste zorg.

 

Patiënt Empowerment gaat over het bevorderen van de autonomie van patiënten, zodat patiënten meer greep krijgen over hun leven, als ze dat zelf willen. Het is een proces waarbij mensen het gevoel van controle over hun leven krijgen.

Het is eveneens een multilevel concept want ook de organisaties en het beleid hun empowerment kan worden bevorderd, en omgekeerd kunnen ze het empowerment van een individu verhogen.

 

‘Elke stap zet je samen’ is een verbindende campagne. Samen – patiënten, familie, naasten, hulpverleners, zorgorganisaties en alle andere betrokkenen – maken we de zorg nog beter.

Daarvoor is de betrokkenheid, de participatie, het engagement en de verantwoordelijkheidszin van iedereen nodig, steeds in wederzijds respect.

 

Nieuws & Activiteiten