nieuws & activiteiten

Niets zo mooi als zorgen voor elkaar!

16 november 2020

16 tot en met 22 november 2020: seniorenweek

 

Ongewone Ouderenweek

Dit jaar ziet de Ouderenweek er anders uit. Geen fysieke bijeenkomsten, geen volle activiteitenkalender, geen feestelijke maaltijden, ... Covid-19 zet een domper op de feestvreugde. De omstandigheden zijn buitengewoon en het virus kan ons dan misschien wel in ons kot houden, het kan ons niet beletten om ouderen extra in de kijker te zetten tijdens hun week.

Nog meer dan anders moeten we er nu met z'n allen zijn voor kwetsbare ouderen. De dagen worden steeds korter, kouder en donkerder. Elk jaar opnieuw breekt er rond deze periode een golf van eenzaamheidsgevoelens aan. Het virus waarmee we al maanden moeten omgaan, versterkt die gevoelens alleen maar.

Kopzorgen

Met de recent gelanceerde campagne Kopzorgen Verdienen Zorg wil de Vlaamse Ouderenraad duidelijk maken dat iedereen iets kan betekenen voor een ander. We kunnen allemaal een luisterend oor bieden aan de kopzorgen van ouderen.

Dus grijp deze Ouderenweek aan om meer dan ooit stil te staan bij de de ouderen om je heen. Zet je radar op scherp en kijk wie van je oudere kennissen, vrienden, familieleden of buren nood hebben aan een babbel, een raambezoek, een telefoontje, een wandeling, een kaartje in de bus of een virtuele knuffel. Want om te kunnen volhouden, hebben we elkaar nodig.  

Bron: Vlaamse Ouderenraad

Nieuws & Activiteiten