nieuws & activiteiten

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

2 oktober 2020

Tussen 1 en 10 oktober zetten we samen het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Dit jaar staan (online) ontmoeting en verbinding centraal. Steun van anderen is immers één van de belangrijkste hulpbronnen voor mensen wanneer de veerkracht in het gedrang komt. En laat het nu net veerkracht zijn dat we dit jaar door het coronavirus meer dan ooit overal nodig hebben.

Net zoals vorig jaar worden in het ziekenhuis een aantal acties opgezet om de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in de kijker te plaatsen.

 

Aanbrengen van wensvlaggetjes met spreuken, wensen, uitdrukkingen

8 oktober: meet-and-greet: Zelfhulpvriendelijk ziekenhuis: zelfhulpverenigingen en specifieke contactpersonen van de zorgeenheid ontmoeten elkaar in een meet-and-greet. 

Spreuken in het straatbeeld: Met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes van bekende of lokale helden op ramen of etalages toveren we een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers en doen we hen nadenken over hun mentale gezondheid. Tegelijkertijd werkt de actie op een ludieke manier mee tegen het taboe dat nog altijd rust op (problemen met) geestelijke gezondheid.

Ondersteuning stickeractie netwerken GGZ Limburg

Warme William:
Een Warme William is iemand die écht naar je luistert: een vriend(in), een ouder, een leerkracht,... Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt.

https://www.warmewilliam.be/

Welzijnsbeleid: 'Meer veerkracht ook iets voor jou?': Meditatiesessies voor medewerkers

Actieplan: Zorgen voor morgen:
Mentaal fit blijven? Deze website zet je op weg, in coronatijden én daarbuiten! Met tips, oefeningen en verhalen van (bekende) Vlamingen.

https://checkjezelf.be/

Nieuws & Activiteiten