nieuws & activiteiten

Boodschap vanuit de directie

29 juli 2020

Beste mensen

Vandaag willen we ons graag rechtstreeks tot ieder van jullie richten

 • Tot jou als bewoner in onze PVT
 • Tot jou die in behandeling bent in ons ziekenhuis
 • Tot jou als medewerker

De afgelopen weken werden we in de media dagelijks geconfronteerd met onheilspellende berichten over Corona. Het aantal besmettingen neemt overal toe.

De Nationale Veiligheidsraad nam op maandag 27/7/2020  een set verregaande maatregelen voor het volledige land om de tweede golf coronabesmettingen in te dijken. Deze maatregelen worden vandaag, woensdag 29/7 van kracht.

Een krachtig signaal was nodig.

Het is nu heel duidelijk wat elk van ons te doen staat: onze contacten drastisch beperken, alleen gaan winkelen, geen feestjes organiseren of ingaan op uitnodigingen daarvoor, mondmaskers dragen, wegblijven uit besmettingshaarden, altijd en overal dezelfde strenge regels volgen en vooral dé basisregels in acht nemen: handhygiëne én afstand, afstand, afstand…

We hebben allemaal, jij als medewerker, jij die hier in ons huis behandeld wordt, wij allemaal hebben als burgers nu echt zelf het heft in handen. Doe het voor jezelf en je familie, je medepatiënten en bewoners, doe het voor onze medewerkers, én doe het ook om te zorgen dat we een uitbraak van besmettingen in het MCSJ kunnen voorkomen.

We zijn allemaal moe en we hadden gewenst dat een 2de golf nog een tijdje op zich zou laten wachten….dit is nu niet het geval.

Maar we hebben ook vertrouwen, vertrouwen dat we SAMEN het tij kunnen keren!

Wat kan ieder van jullie doen?

 • Bekijk de posters die deze week zijn opgehangen op de zorgeenheden en volg de opgesomde richtlijnen
 • Draag je mondmasker in aanwezigheid van anderen. We weten dat er enkele warme dagen voor ons liggen, maar ook dan is het dragen van een masker belangrijk.
 • Hou afstand van anderen
 • Was vaak je handen en ontsmet je handen regelmatig
 • Beperk je bubbel tot 5 personen
 • Beperk je bezoek hier in het MCSJ tot max 3 personen tegelijk
 • Ga alleen winkelen, niet samen met anderen, en blijf niet langer dan een half uurtje in de winkel
 • Werk actief mee aan de klinische evaluatie door de verpleegkundige wanneer je een tijdje het Medisch Centrum hebt verlaten.

We vragen speciaal aan jou die hier in het MCSJ behandeld wordt om zelf verantwoordelijkheid hierin te nemen en je aan deze regels te houden. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat - voor diegenen waar dit in hun behandelplan voorzien is - bezoeken en weekends naar huis kunnen blijven doorlopen. Dit in de hoop dat de overheid ons niet zal verplichten weekends en bezoeken stop te zetten zoals in de eerste golf is gebeurd. We rekenen op jullie engagement!

Daarnaast vragen wij  aan de arts en het team om dit allemaal goed op te volgen. We verwachten van onze medewerkers dat ze alert reageren op onveilige situaties die ontstaan wanneer mensen zich niet houden aan de opgelegde maatregelen. Dit kan er toe leiden dat de arts en het team zich genoodzaakt zien om meer ingrijpende beslissingen te nemen zodat ieders veiligheid gegarandeerd blijft.

Als jullie nog vragen hebben, stel deze gerust aan de arts en het team op jullie zorgeenheid.

Dank jullie wel voor al jullie inspanningen en we wensen jullie heel veel moed in deze moeilijke en stressvolle tijden!

'Zorg goed voor jezelf, zorg goed voor elkaar'!

Vanwege de directie,

Cindy Monard, algemeen directeur
Greet Croenen, directeur patiëntenzorg
Kris Coemans, facilitair directeur
Dr. Kristine Swysen, medisch directeur

Nieuws & Activiteiten