nieuws & activiteiten

Nieuwe versoepelingen in het Medisch Centrum St.-Jozef

2 juli 2020

De maatschappelijke evoluties volgend waar steeds meer versoepelingen in de maatregelen tegen corona doorgevoerd worden, gaan ook voor onze campus een aantal beschermingsmaatregelen aangepast worden. De beslissingen zijn genomen na een grondige evaluatie door de deskundigen en betrokkenen waarbij een evenwicht gezocht wordt tussen enerzijds het toekennen van bijkomende vrijheden en het draaglijk maken van het verblijf in ons ziekenhuis, maar anderzijds ook het kunnen bewaken van de veiligheid van patiënten, bewoners, medewerkers en bezoekers.

Parkeren

Vanaf zondag 5 juli zullen de poorten van de campus in Munsterbilzen terug geopend worden. Bezoekers kunnen opnieuw parkeren op de parking langs de Abdijstraat en hoeven niet meer op de parking Appelboomgaardstraat te staan.

De parking aan K-Delta wordt eveneens opengesteld voor bezoekers.

Bezoek

Voortaan mogen ook meerdere bezoekers gelijktijdig langskomen. Denk er wel aan dat personen die symptomen van covid-19 vertonen niet toegelaten zullen worden tot de gebouwen.

Bezoek gaat zoveel mogelijk door in de open lucht. Indien dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld door de weersomstandigheden) wordt met de zorgeenheid overlegd waar het bezoek kan plaatsvinden. Als u op bezoek komt, neemt u nog steeds best op voorhand contact op.

De gewone bezoekuren, zoals terug te vinden op onze website, zijn opnieuw van kracht.

Maatregelen

In het kader van een mogelijke tracing zijn wij verplicht om alle bezoekers te registreren in een register. Bezoekers voor patiënten of bewoners dienen zich te registreren op de zorgeenheid. Andere bezoekers of firma's dienen zich te registreren aan het onthaal.

U wordt hieraan herinnerd aan de toegangspoorten van onze campus.

De schuifdeuren van PVT Tongeren blijven voorlopig gesloten om een correcte registratie te waarborgen.

Alle andere basismaatregelen blijven van kracht:

  • Draag bij voorkeur een mondmasker.
  • Kom niet als u symptomen vertoont.
  • Zorg voor een goede handhygiëne. Ontsmet de handen bij het betreden van de gebouwen.
  • Houd afstand van personen die niet tot uw groep behoren.
  • Respecteer de signalisatie en instructies die zijn aangebracht.

Uw medewerking

Wij zijn blij om deze nieuwe versoepelingen te kunnen doorvoeren. Wij rekenen er op dat eenieder van u bijdraagt dat wij deze nieuwe stappen ook in de toekomst kunnen blijven handhaven.

 

Nieuws & Activiteiten