nieuws & activiteiten

Over bezoek, Pasen en corona

12 april 2020

Een Zalig Paasfeest!

Vooreerst wensen wij al onze medewerkers, patiënten en hun familie een zalige Pasen!

Het is dit jaar een bijzondere Paastijd, want wat normaal een tijd van ontmoeting is, moet vandaag ook voldoen aan de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus: geen onnodige verplaatsingen, social distancing en vermijden van contact met kwetsbaren.

 

Dit geldt ook nog steeds voor de ziekenhuiscampus: op zaterdag 14 maart dienden we onze campus af te sluiten voor bezoek in uitvoering van een overheidsmaatregel. Ook al lijken de statistieken een voorzichtige stabilisatie van de verspreiding van het virus aan te tonen, DE MAATREGELEN ROND HET BEZOEKVERBOD ZIJN NOG STEEDS VAN KRACHT. De campus is ook vandaag en de komende tijd niet toegankelijk voor bezoekers of externen die niet strikt noodzakelijk aanwezig dienen te zijn. Wij vragen dan ook dit te blijven respecteren!

Dit ter bescherming van iedereen die in ons ziekenhuis verblijft: waar mensen kort op elkaar leven en veel in- en uitgaand personenverkeer zou plaatsvinden, is het immers een dankbare omgeving voor het coronavirus om zich te verspreiden. Daarom: sluiting van de campus. Een kleine uitzondering bestaat voor ouders van de kinderen die nog op onze zorgeenheid K-delta verblijven. Onder strenge voorwaarden, beperkt en mits het dragen van een mondmasker, is bezoek nog mogelijk.

Wij beseffen dat dit bezoekverbod al een hele tijd aansleept en niet altijd gemakkelijk is voor de patiënten en hun naasten. Er kan echter steeds gevraagd worden om via telefonische of digitale weg contact te houden. Wij proberen zeker in een oplossing te voorzien.

Ondertussen zetten onze medewerkers zich dag na dag in om in deze, vaak ongewone, omstandigheden de beste zorg te blijven aanbieden. Via creatieve benaderingen proberen zij, ook waar verhoogde preventiemaatregelen van toepassing zijn, met de patiënten aan de slag te gaan.

Dank voor ieders volharding, blijvende inzet en optimisme, de vele steunbetuigingen en giften en het respecteren van de richtlijnen.

Veiligheid, preventie en goede zorg blijven onze prioriteiten!

Samen verslaan wij corona!

Nieuws & Activiteiten