nieuws & activiteiten

De zorgsamen

3 april 2020

Als je in de zorgsector werkt, geef je vandaag alles wat je hebt. Met hart en ziel, dag en nacht. Op het platform van De zorgsamen vind je tips om goed voor jezelf te zorgen, veerkracht bij te tanken en je collega's te ondersteunen.

De crisis stelt alle zorgmedewerkers op de proef; velen tasten diep in hun reserves. Niet één week, niet twee weken, maar veel langer. Omdat we samen een zorgmarathon lopen is het belangrijk voldoende veerkrachtig te blijven. Nu, maar ook wanneer de meest acute fase van de crisis zal geweken zijn.

Om zorgmedewerkers psychisch te ondersteunen lanceert Zorgnet-Icuro het informatieplatform www.dezorgsamen.be. De ZorgSamen is er voor iedereen die werkt in de zorg, ongeacht je statuut of functie: artsen, verpleegkundigen, middenkader, logistiek en administratief medewerkers, schoonmaak- en keukenmedewerkers... en ongeacht de zorgsetting waarin je werkt: in ziekenhuizen, woonzorgcentra, eerste lijn, welzijn of thuiszorg.

Op de website vind je antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe zorg ik voor mezelf?
  • Hoe zorgen we als zorgverleners voor elkaar?
  • Hoe herken ik problemen bij mezelf of bij collega's?
  • Hoe zoek ik professionele hulp?

Alle aangeboden informatie is bijeengebracht door experten en wetenschappelijk gefundeerd. Je kan vragen stellen en tips en tricks met elkaar delen. Je kan er ook terecht voor directe (telefonische) ondersteuning.

Meer weten? Surf dan snel naar www.dezorgsamen.be voor meer info.

Nieuws & Activiteiten