nieuws & activiteiten

Spreuken in het straatbeeld

4 oktober 2019

10-daagse Geestelijke Gezondheid (1 - 10 oktober)

  

 

Dat het niet goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming weten we al langer. Wist u dat 1 op 3 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten, of over psychische stoornissen (kwetsbaarheden), mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. Dit heeft zeker te maken met het taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder.

Daar willen we als organisatie ‘Medisch Centrum St.-Jozef’,verandering in brengen. Samen met lokale organisaties en handelaars slaan we de handen in elkaar voor de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’.

Met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes van bekende of lokale helden op ramen of etalages toveren we een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers en doen we hen nadenken over hun mentale gezondheid.

Tegelijkertijd werkt de actie op een ludieke manier mee tegen het taboe dat nog altijd rust op (problemen met) geestelijke gezondheid.

Nieuws & Activiteiten