nieuws & activiteiten

Nieuwsbrief 'Dag van de Zorg'

8 februari 2019

 

Op zondag 17 maart 2019 neemt het Medisch Centrum St.-Jozef voor de 4de  maal deel aan de ‘Dag van de Zorg’.
Samen met familie en vrienden is dit een ideale gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van onze organisatie.

Een boeiende tocht, doorheen verschillende levensfases en breinkamers, laat je kennis maken met diverse aspecten van het menselijk brein, zijn psychische kwetsbaarheden en krachten.
Op de ‘Dag van de Zorg’ kan je als bezoeker een antwoord zoeken op talrijke vragen die misschien ook wel jouw brein bezighouden. Je maakt hierbij een keuze uit 10 ‘breinkamers’ waarin telkens op een actieve en ervaringsgerichte manier dingen worden uitgelegd en voorgesteld. Het is een grote meerwaarde en uitermate krachtig dat onze medewerkers hiervoor samenwerken met onze ervaringsdeskundigen. Een goed contact en uitwisseling met ervaringsdeskundigen en lotgenoten zijn essentiële componenten voor een meer herstelgerichte zorg

Hoeveel en welke van de 10 breinkamers je wenst te bezoeken bepaal je zelf.

1 Spreekt het puberbrein je aan dan zal het duidelijker worden waar het typische pubergedrag vandaan komt.

2 Het auti-brein laat je in de prikkel-ervaringstent ondervinden wat er anders verloopt in het brein van iemand met autisme.

3 Voor ervaringen met een promillebril kan je terecht in de breinkamer van het verslaafde brein

4 Depressie en de toepassingen van elektroconvulsie therapie geven een realistische kijk op de huidige, menselijke behandeling.

5 Het brein en psychose: stemmen in je hoofd, angst en onwetendheid. Waarom is er chaos in mijn hoofd?

6 Inzicht in het brein met Alzheimer en dementie, wat als ons brein ons in de steek laat? Maak kennis met onze demiclowns en de interactieve omiVista.

7 Bezorgd over het afnemend geheugen en vergeetachtigheid? In deze breinkamer wordt het duidelijk wanneer je aan de alarmbel moet trekken. 

8 Wens je even stil te staan bij het wonderbaarlijke brein dat al heel wat geschiedenis heeft geschreven dan kan dit bij een verhaal rond fascinerende feiten over het brein.

9 En niemand zal er aan twijfelen dat ook de laatste twee breinkamers de moeite waard zijn om te bezoeken. We streven allen naar een gezond en gelukkig brein. Maar wat als sombere en negatieve gedachten, die constant door je hoofd malen, je als een spiraal naar beneden trekken?

10 En wat wanneer (te) nieuwe en (te) creatieve ideeën soms uit het niets lijken te komen?

Op zondag 17 maart 2019 staan wij tussen 10.00 uur en 17.00 uur klaar om jullie wegwijs te maken in onze veelzijdige en warme organisatie.   

Iedereen is welkom! Graag tot dan!

Nieuws & Activiteiten