nieuws & activiteiten

Samen Veerkrachtig!! Werelddag GGZ.

2 oktober 2017

Op 10 oktober is het opnieuw de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Door het grote succes tijdens de voorbije jaren maken we er een tiendaagse van de geestelijke gezondheid van. We tellen samen tien dagen af naar tien oktober.

Wat is…  Veerkracht?
Het vermogen om, bij tegenslagen, terug recht te kunnen veren en er misschien zelfs sterker uit te komen, noemen we onze mentale veerkracht. En die mentale veerkracht kunnen we trainen.
Hoe doe je dit… Samen?
Je kunt voor de andere heel wat betekenen en zijn mentale veerkracht mee ondersteunen door er gewoonweg te zijn. Ook dit jaar is het thema ‘Samen veerkrachtig’. Hiermee willen we Vlaanderen wijzen op een “hoofd-zaak”: ‘Zorg voor elkaar, zorg voor veerkracht!’

 

Aandacht voor geestelijke gezondheid is belangrijk voor iedereen. Ook ‘gezonde’ mensen kan je mee op weg helpen om steviger in het leven te staan. Geestelijk gezonde mensen voelen zich beter en zijn tot meer in staat. 

Het medisch Centrum Sint Jozef organiseert tijdens de 10-daagse van de Geestelijk Gezondheidszorg heel wat activiteiten die bij het thema 'Samen Veerkrachtig' en Samen doorbreken we het taboe' rond mensen met een psychische kwetsbaarheid aansluiten.

Nieuws & Activiteiten