nieuws & activiteiten

What matters to you?

29 mei 2017

Elke dag zijn zorgverleners in de weer om goede en veilige zorg te bieden. Op dinsdag 6 juni 2017, de internationale ‘What Matters to You’-dag, willen we zorgverstrekkers (samen met hun team) stimuleren om meer nog dan anders aandacht te hebben voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor een zorgvrager, zijn/haar familie en omgeving. Een warme uitnodiging om samen op zoek te gaan naar wat er echt toe doet én telt voor een zorgvrager! Wees creatief en voeg dat extraatje toe aan de zorg van elke dag. 

Wat?

Op die dag willen we professionals (samen met hun team) die elke dag opnieuw hun beste beentje voorzetten om goede en veilige zorg te leveren, stimuleren om wat extra aandacht te hebben voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor een individuele zorgvrager, zijn familie en mantelzorgers.
Het idee is niet nieuw, maar komt uit Noorwegen, waar een 1e “What Matters to You?”-dag georganiseerd werd in 2014. In 2016 werd dit initiatief opgepikt door 14 andere landen. Vanuit Vlaanderen willen wij in 2017 ook graag België aan dit lijstje toevoegen.

Waarom?

Zorgvrager- en familiegerichte zorg is belangrijk omdat het leidt tot betere uitkomsten van de zorg en een grotere tevredenheid over de zorgverlening. 
Tijdens deze dag hebben we extra aandacht voor de stem van zorgvrager en focussen ons op wat voor hem belangrijk is.
Als een zorgverlener dit doet, dan creëert dit onmiddellijk vertrouwen, stelt men zich empatisch op en geeft men aan dat de zorgvrager echt belangrijk is. Dit geeft zowel aan de zorgvrager als aan de zorgverlener een ontzettend fijn gevoel en heeft ontegensprekelijk een impact op de kwaliteit van de zorg.

Bron: zorgnet/icuro

Nieuws & Activiteiten