nieuws & activiteiten

Werelddag GGZ: hoofdzaak 10 - 10

20 september 2016
Samen veerkrachtig
Mentale veerkracht en Geestelijke Gezondheid belangt ons allen aan: patiënten,  familie en medewerkers.

Reeds verschillende jaren wordt door de World Federation for Mental Health (WFMH) de werelddag van de geestelijke gezondheid georganiseerd. Op deze dag willen we de geestelijke gezondheid onder de aandacht brengen. Omdat dit een hoofdzaak is.

HOOFDZAAK 10-10

Wat is...  Veerkracht?
Het vermogen om, bij tegenslagen, terug recht te kunnen veren en er misschien zelfs sterker uit te komen, noemen we onze mentale veerkracht. En die mentale veerkracht kunnen we trainen.
Hoe doe je dit... Samen?
Je kan voor de andere heel wat betekenen en zijn mentale veerkracht mee ondersteunen door er gewoonweg te zijn.

In 2015 werden de eerste stappen gezet naar een Vlaamse werelddag van de geestelijke gezondheid. En dit met succes! Zo werden in Vlaanderen 246 acties in 85 verschillende steden geregistreerd. Voor de werelddag 2016 werd beslist om opnieuw onze schouders onder deze dag te zetten. Ook dit jaar is het thema ‘Samen veerkrachtig’. Hiermee willen we Vlaanderen wijzen op een “hoofd-zaak”: ‘Zorg voor elkaar, zorg voor veerkracht!’

Oproep 2016

Alle info, downloads, acties, ... vind je op www.samenveerkrachtig.be

Vragen of opmerkingen? Mail naar werelddag@vvgg.be

Voor deze camapagne  “Samen veerkrachtig” werken ook dit jaar verschillende Vlaamse organisaties en initiatieven samen, nl. de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG), Te Gek!?, OPGanG, Zorgnet-Icuro, VIGEZ, de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP) en vele andere. 

Nieuws & Activiteiten